West Presenteert

17121_1604751173073321_6342317358604421381_n

Op 1 april 2015 zijn ongeveer 50 bewoners bij elkaar gekomen voor een creatieve brainstrormsessie.
Doel: activiteiten bedenken waarbij ontmoeten op de eerste plaats komt te staan. De ideeën die uitgewerkt gaan worden:

  1. Natuurwandeling

Een gezamenlijke wandeling door de natuur, voor iedereen die van wandelen, natuur en gezelligheid houdt. Enthousiastelingen noemden al: een wandeling met een gids, eten plukken uit de natuur, samen koken en genieten.

  1. Djeema el Fna

Oftewel: een mini-festival met eten, dans en verhalen uit alle windstreken. We wonen allemaal in Den Bosch West, maar dragen gerechten, ervaringen en volksverhalen vanuit de hele wereld met ons mee.

  1. Huttenbouw-weekend

‘Huttenbouw-weekend’: een weekend vol ravotten, activiteiten en avontuur in een park of bouwterrein. Geschikt voor jong en oud, want er is van alles mogelijk: hutten bouwen en vrolijk beschilderen, sporten en wie weet een kampvuur of BBQ?

  1. DoorGeefDiner

We hebben al de ‘Doorgeefwinkel’, waar spullen van wijkbewoners een tweede leven krijgen. Nu volgt hopelijk ook een diner, waarin bewoners een maaltijd maken voor anderen. Dat kan van alles worden: van samen koken in het park tot een groep die eten bereid voor de naburige flat of een volledig uitgeruste kook-bus die een tour maakt door de wijk.

  1. Kinderboerderij

De kinderboerderij aan de Kruiskampsingel is een prachtige locatie om een evenement te organiseren. Een greep uit de ideeën die op 1 april werden genoemd: een verwendag voor moeders, een gezamenlijke moestuin of een gekke dierendag. Wie denkt er met ons mee?

  1. Beleeftuin

We creëren een tuin die alle zintuigen prikkelt met beelden, muziek, geuren, alles wat je maar kunt bedenken. Misschien wordt het een tuin waar je je voor één dag helemaal onder kunt dompelen, wie weet heeft iemand een goed idee voor een permanente plek?

  1. Wijktheater in de wijk

Op vrijdag 3 juli is een voorstelling gepland in het Beatrixpark. Aanvang 19.00 u. Daarnaast zullen nog veel sportactiviteiten in de wijk georganiseerd worden door Sportwijk West.  Heb je zin om mee te doen of heb je een idee voor een nieuwe activiteit?

Neem dan contact op met:

René Dullaart
rene@bredebosschescholen.nl
073 822 51 82