Voor jongeren en volwassenen

Activiteiten Jongeren

4-West

De activiteiten in West worden vooral georganiseerd in het Jongeren centrum  4-West gelegen aan de Eendenkooi. Wil jij deelnemen aan een brassband meld je dan aan via www.prisiri.nl. Oefenen op woensdag van 19.00 – 21.00 u.
Nadere informatie volgt.

 

’S-PORT

Voor een overzicht van de sport activiteiten vanaf 12 jaar:

Jongeren
Mensen met een beperking


Activiteiten Volwassenen

Taallessen

Dat kan bij onze taalontmoetingen op de woensdag ochtenden ( 9.00 – 11.30 u.). Tijdens onze taal/thema bijeenkomsten wordt er gesproken over vervoer, zorg & gezondheid, (vrijwilligers)werk, de school en andere zaken die u interesseren. Zo leert u de Nederlandse taal en wordt u wegwijs gemaakt in ’s-Hertogenbosch.

Waar: Jan Olieslagersstraat 51

Meer informatie:
Taal voor Groot, Karima Majaiti
k.majaiti@divers.nl T 06-11377902

 

Opvoedondersteuning

Kinderen zijn leuk. Dat zal iedere ouder en opvoeder beamen. Maar óók dat opvoeden geen simpele taak is. Iedere opvoeder zit wel eens met de handen in het haar. Denkt u dan eens aan de opvoedondersteunster van Divers welzijnsonderneming. Zij werken in verschillende wijken in ‘s-Hertogenbosch, zijn actief in de BBS, buurthuizen en andere ontmoetingsplekken. Organiseren activiteiten voor groepen zoals moedergroepen, themabijeenkomsten en dreumesgroepen. Maar u kunt hun ook benaderen voor een individueel gesprek, dit kan eventueel bij u thuis.

Ook zitten de opvoedondersteunsters in verschillende zorgteams van scholen in ‘s-Hertogenbosch.

Uw opvoedondersteuner: KARIMA LASGAA
E K.Lasgaa@divers.nl T 06 46 78 71 05

U kunt ons  uiteraard ook aanspreken, wij zijn o.a. te vinden in de BBS Kruiskamp in de ouderkamer en in de ruimte van Divers op de BBS.


Bibliotheek

De bibliotheek van VVS De Kruiskamp heeft al een aantal vrijwilligers die de uitleen verzorgen, maar kan er zeker nog meer gebruiken.

Meld je aan als vrijwilliger:
Bibliotheek, Jet Wijnen
E j.wijnen@bibliotheekdenbosch.nl T 06 14 80 07 10

 

Buurtkamer

De buurtkamer is een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dat kan ongeorganiseerd, maar men kan de ruimte ook gebruiken om bijeenkomsten te organiseren met een speciaal doel. Dat zouden kookworkshops kunnen zijn, maar ook kaarten e.d.

Een initiatiefgroep die iedere maandagochtend van 9.00 – 11.30 uur bijeenkomst organiseert in samenwerking met Divers allerlei activiteiten. Wijkbewoners kunnen zich daarbij aansluiten. Biljarten is helaas niet mogelijk. Dat kan wel bij Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel.

Meer informatie:
Buurtkamer, René Dullaart
E rene@bredebosschescholen.nl T 073 822 51 82

 

MEER! met elkaar

MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf kunt ontwikkelen, je van elkaar en van docenten nieuwe dingen kunt leren.

Iedereen is welkom en je kunt altijd je kinderen meenemen. Samen zorgen we voor een open sfeer waar je ideeën en ervaringen kunt delen. Er is gezelligheid en een luisterend oor. Een omgeving om alle stress van de dag weg te nemen. Een plek waar jij je thuis kunt voelen.

MEER! met elkaar wordt geleid door vrouwelijke vrijwilligers uit de wijk onder begeleiding van Divers Welzijn.

Meer informatie:
MEER ! met elkaar, Claudia ten Hove
E C.tenHove@divers.nl T 06 21 59 37 23

 

Inloop

Heb je zin om samen met andere vrouwen actief bezig te zijn? Je bent niet de enige. Doe mee aan diverse activiteiten: koken, bewegen, voorlichting, creatief bezig zijn. De inloop is iedere dinsdag van 9.00 -11.30 uur.

Meer informatie:
Inloop, Claudia ten Hove
E C.tenHove@divers.nl T 06 21 59 37 23

 

Haak- en breiclub

B6 haak en breiclub 3Iedere donderdag van 10.00 – 12.00 u. komt de haak-en breiclub bij elkaar.

Een groep vrouwen van vele nationaliteiten die vooral haken en breien maar ook vooral gezellig kletsen. Geen lidmaatschap, maar slechts 50ct voor koffie en thee.

Meer informatie:
René Dullaart
E rene@bredebosschescholen.nl T 073 822 51 82

 

De Arabische Keuken

Kookgroep van vrouwen die elkaar gerechten leren. Iedere donderdag van 9.00 – 12.00 u.

 

Samen gezond in West

Gezonde voeding en meer bewegen is een doorlopend thema op de basisscholen en in de hele wijk van jong tot oud. Als volwassenen geven we de jongeren het goede voorbeeld. Wanneer wij gezond leven en voldoende bewegen, doen onze kinderen dat ook. En wat is er leuker dan samen sporten? Kom naar Sportpunt West en doe mee met een van de vele activiteiten.

Heb je zelf een sportief idee?
Samen gezond, René Dullaart
E rene@bredebosschescholen.nl T 073 822 51 82

 

Zelf aan de slag

Bewoners uit West die zelf activiteiten voor bewoners wil organiseren kunnen hier gratis voor terecht bij BBS De Kruiskamp. Dat geldt alleen voor de vergaderzalen, Buurtkamer en theaterzaal. De Gymzaal kan niet gratis gehuurd worden.

 

Intuïtief Traject

OPLEIDINGSCENTRUM VOOR INTUÏTIEVE ONTWIKKELING

Intuïtief Traject is een opleidingscentrum waar jij je intuïtie en jezelf kunt ontwikkelen. In de opleidingen bij Intuïtief Traject wordt je intuïtie een steeds bruikbaarder instrument. Iedereen kan zijn intuïtieve vermogens trainen en naast zijn ratio leren gebruiken in het dagelijks leven.

Werken met intuïtie houdt in dat je contact maakt met je eigen weten. Je maakt contact met wat voor jou waar en relevant is, zonder dat dit beladen is met denkbeelden van wat goed of fout is en zonder denkbeelden van anderen.

Voor data en informatie: www.intuitieftraject.nl

 

Zang en dansgroep Prisiri

Oefent iedere vrijdagavond van 19.00 – 21.00 u. op locatie Jan Olieslagersstraat 51.
Belangstellenden kunnen informatie inwinnen op de website: www.prisiri.nl

 

‘S-PORT

Activiteiten voor volwassenen via onderstaande links:

Volwassenen
50 PLUS
Mensen met een beperking